RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Tuesday, September 21, 2010

FBiH traži opremu za 3 hidroelektrane

Prema pisanju HydroWorlda. Ministar Hećo i Predsjednik Silajdžić privatizuju Hidrogradnju za predstojeće postizborne izgradnje hidroelektrana.

HydroWorld, Septembar 17th: Utility Elektroprivreda of Bosnia and Herzegovina seeks bids to rehabilitate and modernize the dam safety monitoring system of three hydroelectric projects in Bosnia and Herzegovina.

Općina Zenica će novom elektranom zaposliti 40 radnika !

Monday, September 20, 2010

Duhovi Sarajeva: Predizborna krađa šume i glasova te asfaltiranje birača

U opštini Stari grad Sarajevo, trenutno navodno najuspješnijoj opštini u BiH, u toku je bezobzirna sječa šume u južnom dijelu rejona Vidikovac. Jel to onaj Vidikovac u parku prirode Trebević, koji je SDA predizborno obećala 2006 urediti, očistiti od mina i pretvoriti u park? Jest.
Od predizbornog obećanja SDA realizovano je samo čišćenje od mina južne strane Vidikovca. Iza žutih traka pazi mine ( koje još uvijek nisu skinute) nalazi se posječeno na stotine crnogoričnih stabala. Pa zašto se to ne vidi sa ceste? Jer su stabla posječene unutar dubine šume, i morate ući tamo gdje piše ne prilazi mine. A to sam upravo i uradio jučer. Stabla su uredno iščekičana (svako dvadeseto !) i unaprijed prodata, a novac uplaćen asfaltnoj bazi u Visokom (u vlasništvu SDA) je iskorišten najvećim dijelom za predizbornu kampanju SDA a jednim dijelom i za predizborna asfaltiranja strateških sela kao i prilaza vikendicama uglednih dužnosnika. Kad se ovom metodom dobiju ovi izbori pred, opet slijedi ista decenijama uhodana šema. Policija, tužilaštvo , sudovi, antikorupciona komisija, strane ambasade?
Hahahahhaha. Da li mislite na Oslobodilaštvo a ne tužilaštvo. Pa ovo je pravna država BiH a ne nekakva Alijansa za potjere.

Monday, September 13, 2010

Vodovod Los Angelesa zagadjen kancerogenim teškim metalima


Poučen time što se desilo još davne 2007, kanton Sarajevo je dozvolio da svoj vodovod zagadi fekalijama.
Nakon toga čuveni holivudski glumac Michael Douglas je obolio od raka grla, a Sarajlije će po tom principu uskoro oboliti od dizenterije. A odakle u vodi teški metali? Ima ih u peći termoelektrane, odatle u dim, dim pada na snijeg a snijeg se prije ili kasnije otopi. Pogledaj ispod smog iz Sarajeva na Visočici.