RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Tuesday, December 07, 2010

Goražde potopljeno , opet niko kriv


U stvari kriva je hidroelektrana Mratinje, al to je druga država, znači niko kriv.
Ministar energetike Hećo dogovorio je prošle godine sa Dodikom 150 metara visoku branu Obalj, kad pukne brana niko kriv, drugi entitet, jel tako? Pa što je dogovorio? Eh, milonja uz dragonju, kad je bio u Kazahstanu brana u Oblju došla je kao dio paket aranžmana. Šteta pa im neko u FBiH pomrsio račune, pa Kazahstan propao. Al brana ostala Dodiku.

Naravoučenije: Ako neko ima šta protiv toga iz nizvodnog sliva Neretve nek se odmah javi, a ne nakon brana i poplava. Kad bude kao sa Mratinjem. Kako Hećo može dogovarati međunarodne poslove? E pa može, kad može dogovarati sa Hrvatskom i Kazahstanom može i sa Dodikom.
Predsjednik Izetbegović junior jučer umjesto u Goražde skoknuo Dodiku na noge u Banja Luku. Da mu se nađe pri ruci ako bude trebalo skoknut po ćevape radi njegovih uglednih gostiju. Samo što još Mladić nije bio prisutan.
Pamtite ovo naravoučenije da ga ne biste kasnije gledali uživo. A da predsjedniku Izetbegoviću neko potopi vilu koju mu je babo zaradio boraveći na robiji ne bi se ovako nonšalantno ponašao. E jadan je onaj koga neki Izetbegović brani.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home