RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Wednesday, November 24, 2010

Rješenje za zaštitu izvorišta Vrela Bosne je dezinfekcija vode u pećini s UV lampama ?!

U praksi se ovaj sistem pokazao efikasnim. Djevojka u nošnji mogla bi nuditi posjetiocima zapakovane čaše za točenje vode na Vrelu Bosne.

Rakitnica: Takvu vodu ne smije piti ni stoka, koja je na svašta naučila, jer će se bacili iz vode pojaviti u mlijeku i prerađevinama. E, pa nek ta prečićena govna ministrice obrazovanja Melihe Alić, koja je bez poreza i urbanističke dozvole napravila na Bjelašnici vilu bez septičke jame, piju članovi stranke za BiH i njihovi koalicioni partneri iz prethodnih saziva kantonalne vlade. Svako ko od para poreskih obveznika pokuša da instalira UV lampe dobiće krivičnu prijavu, a ko to pokuša u privatnom aranžmanu, dobiće ih u glavu.
A bogami piti će oni govna u večim količinama, jer je to što uradiše je krivično djelo uništavanja ljudskog okoliša i izvora pitke vode. Kad su svojevremeno upozoreni da to ne rade tvrdili su da imaju oni svoju Begzadu Gavrankapetanović, predsjednika kantonalnog suda u Sarajevu pa im niko i nikad ništa ne može. Ali ničija (UV lampa) nije do zore gorila pa neće ni njihova.
Ministrica obrazovanja kantona Sarajevo počinila krivično djelo ugrožavanja okoliša? Pa šta li će nam tek kasnije raditi njeni učenici?
To nit' u Boga vjeruje, niti se Boga boji, a pravna država ne postoji, pa što da se bilo koga boji?
U EVROPSKOJ PRAKSI SE JE SAMO SISTEM PRAVNE DRŽAVE POKAZAO EFIKASNIM U BILO ČEMU PA I U ZAŠTITI OKOLIŠA.
A UV lampe evropljani smiju koristiti samo za preplanuli ten i seksipilan image jer oni moraju da sami nalaze sa kime da se jebu, a ne da ih jebu besplatno kao nas, u zdrav mozak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home