RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Tuesday, January 11, 2011

April 2011: Kroz Kraljevski Kanjon Rakitnice, Through the King's Canyon Rakitnica Memorial


Krajem Aprila će se održati tradicionalni jednodnevni prolazak kroz kanjon Rakitnice. Sva pitanja u komentarima ispod. Broj učesnika je ograničen. Potrebna je izuzetna fizička spremnost koja podrazumijeva da svaki dan do početka prolaska prepješačite desetak kilometara.


A zašto se uopće treba kretati? Da bismo postali i ostali zdravi. Duži niz godina. I da bismo uporedili svoje fizičke i duhovne sposobnosti nakon izvjesnog proteklog vremena. U suprotnom, zna se. Sjedilački način života neizostavno vodi u bolest. Čovjek jednostavno nije stvoren da sjedi, kakve god reklamirane naprave za tjelesnu vježbu koristili u kući.2 Comments:

At 3:02 PM, Blogger agent 071 said...

Je li otvoreno za prijave?

 
At 7:58 AM, Blogger Joseph Bell said...

Uslovi za prijavu su dati. Desetak prepješačenih kilometara svaki dan. I tako tri mjeseca. Ko zadovolji ovaj mali uslov može se smatrati prijavljenim kad zvanično bude objavljen poziv.A on se očigledno odnosi na utrenirane sportiste.
Možda nije u redu da se postavljaju ovakvi uslovi, ali još manje bi bilo u redu da neko nespreman omete cijelu grupu koja se je naporno pripremala bar tri mjeseca. A tura je 36 kilometara dužine, 500 metara uspona i 1500 metara silaska. Ide se cijeli dan.
Panorama je fantastična. Pa ko voli nek izvoli.

 

Post a Comment

<< Home