RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Tuesday, January 04, 2011

Pomor živog svijeta se nastavlja i u 2011 !

E moj labude sa vrela Bosne, nećeš ni ti još dugo.

Countless species are dying out at increasing rates, and the unforeseen effects from such losses could likely be devastating to the environment.

POSLJEDNJE: Još stotine mrtvih ptica i hiljade riba širom svijeta

I 40 000 rakova

i 2 000 000 riba


Sudnji dan je počeo?

RAKITNICA: U Arkanzasu 5000 mrtvih ptica pada sa neba. Pčele, tigrovi, pingvini, ribe, reptili, bijeli medvjedi, itd nestaju. Suočeni smo sa svjetskom devastacijom živog svijeta kojeg nepovratno uništavamo a da ga sami nismo stvorili, jer polazimo od prepostavke da nam oni nisu ni potrebni. Šta kad uništimo većinu životinjskih vrsta? Vjeronauk kao predmet u školama postoji, ekologija kao štetna i nepotrebna znanost ne. Ne postoji čak ni kao fakultativan predmet. Pa Bog je Noi naredio da životinje spašave i od svjetske poplave a ne od samog sebe. Pred nama je nova poplava svjetskih razmjera pa da vidimo šta se radi na tom.

Nažalost zaboravljamo notornu činjenicu da čovjek ni dalje nije u stanju da stvori ni jednu muhu govnaru (citat iz Kurana), pa bi se o toj činjenici trebalo duboko zamisliti oni što nam zavodljivo pričaju o ljepotama Kurana (misleći pri tom na nešto drugo) a sistematski nam suvereno i u kontinuitetu boraveći na vlasti godinama, uništavaju zdravu životnu okolinu radi svog ličnog, ovodunjalučkog užitka. Uništavaju prirodu u ogromnim, nesagledivim razmjerama. Eto, tako Vam je trenutno stanje u entitetu koji nema ni jednog nacionalnog parka. A bogami ima i te kakve (još uvijek) ljepote da ponudi svijetu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home