RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Monday, September 20, 2010

Duhovi Sarajeva: Predizborna krađa šume i glasova te asfaltiranje birača

U opštini Stari grad Sarajevo, trenutno navodno najuspješnijoj opštini u BiH, u toku je bezobzirna sječa šume u južnom dijelu rejona Vidikovac. Jel to onaj Vidikovac u parku prirode Trebević, koji je SDA predizborno obećala 2006 urediti, očistiti od mina i pretvoriti u park? Jest.
Od predizbornog obećanja SDA realizovano je samo čišćenje od mina južne strane Vidikovca. Iza žutih traka pazi mine ( koje još uvijek nisu skinute) nalazi se posječeno na stotine crnogoričnih stabala. Pa zašto se to ne vidi sa ceste? Jer su stabla posječene unutar dubine šume, i morate ući tamo gdje piše ne prilazi mine. A to sam upravo i uradio jučer. Stabla su uredno iščekičana (svako dvadeseto !) i unaprijed prodata, a novac uplaćen asfaltnoj bazi u Visokom (u vlasništvu SDA) je iskorišten najvećim dijelom za predizbornu kampanju SDA a jednim dijelom i za predizborna asfaltiranja strateških sela kao i prilaza vikendicama uglednih dužnosnika. Kad se ovom metodom dobiju ovi izbori pred, opet slijedi ista decenijama uhodana šema. Policija, tužilaštvo , sudovi, antikorupciona komisija, strane ambasade?
Hahahahhaha. Da li mislite na Oslobodilaštvo a ne tužilaštvo. Pa ovo je pravna država BiH a ne nekakva Alijansa za potjere.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home