RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Monday, February 07, 2011

Ne postoji nikakvo globalno zatopljavanje ?


Pogledajte bar 100 godina unazad, provjerite vlastitim očima. Počinje 1984 godine sa zimskom olimpijadom u Sarajevu. Moj lični doživljaj je isti. Nakon sto godina bezbrižnog zagrijavanja okeana, đavo je najzad došao po svoje.


Čak i kada bi se sutra probudili u kamenom dobu, temperatura bi nastavila da raste ! Dakle, ne zavisi od čovjekovih aktivnosti !. Više ne radi velike termičke inercije Zemlje ali je zavisila prethodnih sto i više godina. Prethodni klimatski modeli nisu uzimali u obzir djelovanje aerosola. Sa njima ukalkulisanim je klimatska budućnost Zemlje dosta neizvjesnija, kako pokazuje najnovije istraživanje. Da biće i padavina, ali pogledajte gdje: Na Okean,

2 Comments:

At 9:36 PM, Anonymous Santa said...

Vozdra prijatelju,
htio sam da ti odgovorim na komentar koji si mi ostavio na blogu pa rekoh bolje da ti uzvratim ovdje.
E, sad i nemam ti šta puno reči - komentar je super, "u sridu" i dovoljno duhovit da se čovjeku nesmuči od istine koju si tamo napisao.
Posebno bih izdvojio odlično zapažanje u vezi mjesta gdje bi trebale završavati fekalije s "gradskog oka" - u Neretvi, po mogučnosti potopljenoj dubokom akumulacijom, naravno.

Ne znam prijatelju, čini mi se da su ljudi Haretovu stranku sprašili na "smetljište istorije", između ostalog, i zbog enrgetske politike. Ako tu ima istine onda Gornja-apokalipsa-Neretva možda i nije gotova stvar. S druge strane može se desiti da upravo ta činjenica potvrdi uzaludnost svi naših, kolektivnih napora, koliko god bili ispravni.
Sve najbolje
Santa

 
At 8:54 AM, Blogger Joseph Bell said...

Niko nije protiv enregetike, kao što neki pokušavaju da predstave polarizaciju na one koji jesu za i one protiv.
To je sam vješto skretanje pažnje sa stvarne dileme: za zelenu energetiku ili za prljavu energetiku i industriju uopće. Paradoksalno, privatizacijska pljačka nalaže zatvaranje fabrika koje zagađuju okolinu. Takvu okolnost treba iskoristiti za zakonsku regulativu kojom se propagiraju industrije koje ne zagađuju ili zatvoreni ciklusi ili zelena energetika: Vjetar, solarna u Hercegovini,plin, na Ilidži vruć termalni izvor ide u Željeznicu, termičke pumpe, a što se tiće spaljivanja prvo spalionice smeća i otpada,paondanakon toga termoelektrane. Sumporni benzin marš iz BiH,jer Sarajevo je kako juće piše AVaz postalo najzagađeniji grad u regionu. Jest da kriva stranka za BiH, ali nije samo ona sve ove godine na vlasti u Sarajevu i u podijeljenoj zemlji općenito, gdje još sam zrak nije podijeljen pa ga može SJEBAT PROIZVOLJNO KOLIKO KO HOĆE, i samo oko toga u ovoj zemlji postoji saglasnost.

 

Post a Comment

<< Home