RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Monday, March 28, 2011

Zelena snaga: Na izborima razorili najmoćniju ženu svijeta u njenom političkom uporištu !!

Priznajem, SR Njemačka jeste vodeća ekološka nacija, itekako svjesna poljedica cunamija industrijskog smeća i sveopšteg zagađenja zraka, vode i zemlje. Ali nekako u stvarnom životu, Zeleni su uvijek bili samo neka galamdžijska stranka, dosad nezamisliva kao vladajuća, dominantna stranka.

Nezapamćen poraz Angele Merkel.
Ogroman uspjeh Zeleni su postigli prije svega zato što je poslije katastrofe u japanskoj atomskoj centrali Fukušima i u Njemačkoj iznova dramatično postavili otvoreno pitanje daljeg korišćenja nuklearne energije. Sad nakon katastrofe Japanci lažu svoj vlastiti narod i cijeli svijet da u zraku nema previše radijacije. Nema, jer reaktore ispiru morskom VODOM !. Zato je radijacija u morskoj vodi u blizini nuklearne centrale bar MILION puta veća od dozvoljene.

Rakitnica: Multikulturalni Zeleni su svojoj Kancelarki na najbolji način pokazali ima li još u EU multikulture ili nema .Kakva katastrofa sličnih razmjera na koju stalno upozoravamo domaću javnost, je potrebna BiH (pod uslovom da njeno ustrojstvo ostane na sadašnjem stupnju rasula) da bi NAŠI drogirani, manipulisani, potplaćeni i neodgovorni glasači postali svjesni da postoje i mlađi naraštaji kojima treba ostaviti zemlju i predati vlast. Njihova vlastita djeca i unuci.

A što se tiče radioaktivne oceanske vode, nadamo se da uskoro nećemo jesti jeftinu smrznutu , radiokativnu ribu i plodove mora. Jer naši nadležni nemaju ni službeni gajgerov brojač, a još uvijek nemaju ni ustavne nadležnosti ni kvalifikovane parlamentarne večine da se dogovore o njegovoj nabavci.


Ovo je jedan od vrhova Prenja u blizini novoizgrađene planinske kuće Jezerce, a ne Alpi. Najbliži pristup je iz konjičke Bijele. I naši Zeleni ponešto urade kao što je pomenuta kuća. Nažalost samo vlastitim parama. I na vlastitim leđima.




0 Comments:

Post a Comment

<< Home