RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Monday, August 09, 2010

Sijeku šumu iznad Sinanovića, a u gubicima ?

Šumarstvo iz Trnova siječe šumu u Sinanovićima, u zaštićenom parku prirode Bjelašnica - Visočica. Siječe šumu jer je u gubicima. Dakle, novi agilni prdsjednik općine Trnovo je razvio dobar biznis kao član stranke  za siječu državne šume, pardon, za BiH. A da šumarstvo ništa ne radi, gubici bi sigurno bili manji. Ali ne lezi šejtane, idu izbori pa treba pod hitno namaknuti para za stranku za BiH. SDA pokazuje puni senzibilitet za takva nastojanja jer je i sama u tom operativnom načinu rada već 20 godina. Normalno, njegova stranka da bi  zaštitila BiH sa pravom  ne bira sredstva. A kao kolateralna korist od svega  prdsjednik općine je svake godine sve bogatiji i bogatiji, pa rijetki osiromašeni povratnici u općinu Trnovo se sa nostalgijom sječaju predratnih dana, kad su mogli pomenutog gospodina Predsjednika kupiti za šteku cigara.
Eh, al prije rata su  sposobni privrednici sistematski sputavani (ako treba i palijativnim mjerama) da razvijaju biznis takve vrste i to u zaštićenim područjima koja pripadaju svima nama. I našoj djeci i unucima. Dakle, pare će biti obezbijeđene, stranka ostati na vlasti, a radi korumpirane kantonalne policije i tužilaštva će isti ostati i čistog obraza, a Rakitnica od silne zemlje i otpada prljava  i zagađena. Danas su upravo likvidirali preduzeće Krivaja sa 1100 radnika, kojoj se je posječena oblovina mogla isporučiti. Pa kome će onda? Ko to ne da šumarstvu iz Trnova da propadne, po svaku cijenu? Stranke na vlasti u kantonu Sarajevo.

E pa nemojte nas više braniti gospodo, ni nas ni BiH, matere Vam.

2 Comments:

At 1:42 AM, Blogger agent 071 said...

i ne samo visočica...
a interesantno je i vidjeti proširenje puteva na teritoriji općine trnovo. Ceste koje vode nigdje će biti šire nego one u Sarajevu. predizborna u punom jeku...

 
At 11:42 AM, Blogger Joseph Bell said...

Mora se sjeći šuma ako se priprema koridor 5C, koji samo nije prošao kroz Sinanoviće.Tako rade razvijeni
http://oneworldsee.org/js/node/9858

 

Post a Comment

<< Home