RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Monday, August 15, 2011

Apel za pomoć: Ekocid stranke za BiH na Visočici

Nakon što je katastrofalno izgubila na izborima ali je još uvijek je na vlasti u jednoj opštini - Trnovo kojoj pripadaju gornji dio Rakitnice i dio Treskavice, stranka za uništavanje BiH se je odlučila na golu sječu šume (kako pokazuju jučerašnji snimci) u cilju da se malo financijski oporavi jer su odavno  već presušile budžetske slavine , i to se radi na potezu Bobovica - Puzim u području desne pritoke Rakitnice.

Da napomenemo prostor Balkana ima samo jedno mjesto Olimpjiskih igara i isto je već  kompletno posječeno od stranaka za BiH i SDA. Nakon toga je planirana sječa kanjona Rakitnice, ali je aktivnošću ljubitelja prirode zaustavljena. KAd se je to desilo, aktivisti starnke za BiH su zapalili šumu u zaštićenom  krajoliku prirode Rakitnica. Nakon što su zakasnili sa projektom JOŠ NIJE KASNO SBiH je izgubila i  izbore. Ali mile da još nije kasno da opljačkaju šumu u gornjem toku rijeke Rakitnice. Kako kanton Sarajevo ima turističke ambicije predlažemo turistička razgledanja panjeva na Visočici, te slikanje od zemlje mutne Rakitnice kao globalne turističke atrakcije.
A što se tiče krađe šume u industrijskim razmjerama,  ista se u Sarajevu kojim suvereno vlada Platforma, krade i u označenim minskim poljima ! Zauzeto za NAS, šta li?
Stranački se funkcioneri obavezuju davati novac za tajne fondove
Desetine miliona maraka novca poreznih obveznika koji teče kroz stranačke "crne fondove" stvarni je mehanizam putem kojeg se glavne političke stranke održavaju na vlasti skoro dvije decenije, pokazalo je istraživanje "Dnevnog avaza".
Rakitnica: Ima li negdje u Kantonu Sarajevo da bande ne smiju da sijeku šumu? Ima na Treskavici gdje šleperi natovareni šumom trebaju nakon sječe da prođu kroz kontrole saobraćajne policije republike Srpske ! Iz toga se najbolje vidi umiješanost i policije kantona Sarajevo u legalne šumske krađe. Da napomenemo, čuveni policajac Lučkin i osumnjičeni pripadnik bande Keljmendija je rodom iz pomenutog sela Bobovice gdje je valjda od mizerne policijske plate napravio ogromnu vilu. Sigurni smo da mu to nije i jedina.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home