RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Friday, November 04, 2011

Princ Charles pokrenuo kampanju za spas Transilvanijskih šuma !

Da, prestolonasljednik Velike Britanije, kraljevstva u kojem sunce nikad ne zalazi, a proteže se od kanadskog Arktika do novozelandskog Antarktika se bori za zaštitu Transilavanijskih šuma.
8 puta je privatno boravio u Rumuniji.
Nevjerovatno zvuče njegove riječi: U tim šumama otkrivamo sebe, ove su šume putokaz čovječanstvu. Ove su šume blago kojeg smo posjekli u Škotskoj i svuda po našem kraljevstvu. Tek sada možemo da očajavamo kad vidimo šta smo izgubili.

The Transilvania area, home to brown bears, lynx, wolves, and 13,000 other species, represents up to 65 per cent of Europe's remaining virgin forests.

Rakitnica: Hmmm, neočekivane riječi od jednog prestolonasljednika. Očekujemo da se on bavi protokolima i priprema jednog dana za krunisanje i brigu za vlastitu domovinu. Čime je toliko očaran u Transilvaniji?. Šta bi tek rekao da je vidio bosanke šume i hercegovačke predjele?. Začuđen je kad je vidio bašćansku ploču u hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Šta bi tek rekao da je vidio stećke u BiH? Na njihovoj originalnoj lokaciji, u šumama, proplancima, visovima, obalama rijeka. Vjerujete mi, vidio sam ih kao što sam vidio i šume Transilvanije. A vjerujte i Princu of Wales-a jer ima informacije iz prve ruke.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home