RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Wednesday, August 24, 2011

Koliki je zaista bio Noin (Nuhov brod)?

Naučnici su najzad utvrdili koliko na Zemlji ima životinjskih i biljnih vrsta: 8,7 miliona.

The researchers predicted there are about 7.77 million species of animals, 298,000 plants, 611,000 fungi, 36,400 protozoa, and 27,500 chromists (which include various algae and water molds). Only a fraction of these species have been identified yet, including just 7 percent of fungi and 12 percent of animals, compared with 72 percent of plants.

Rakitnica: Noa je dakle nakon božijeg alarma o predstojećem cunamiju morao:
1. Pod hitno pronaći sve postojeće biljne i životinjske vrste na zemlji
2. Od svake vrste izdvojiti par
3. Smjestiti u brod 17,4 miliona životinja i biljaka
4. Spriječiti da životinje ne pojedu biljke i međusobno se ne potamane
5. Obezbijediti vjernu  posadu koja će upravljati brodom sa 17.4 miliona životinja i biljaka i to bez kompjutera i kompasa
6. Poseban sigurnosni problem za Nou  su predstavljali  gladni dabrovi u trupu broda, ali odakle bi se on da zaista nije napućen od Boga, sjetio na vrijeme te opasnosti i očigledno je uspješno riješio, jer je ipak na kraju uspio sigurno pristati sa tolikim brodom ( otprilike sa supertankerom deplasmana od 170 000 tona) na vrh planine Ararat ? A svi smo mi svjedoci tog uspjeha, zar ne?

Primjedbe vjernika: Pomenute vrste su mogle nastati i kasnije, tako da je Noi bio olakšan zadatak
Odgovor: Šta, zar vi bogohulnici zastupate neznabožačku evoluciju ?!. Svemogući Bog je cijeli svijet stvorio odjednom, o tome u Bibliji nema sumnje.

 PITANJE SVIMA: Zar ne mislite da je naša Zemlja u stvari taj brod, da je Noe u stvari onaj čovjek koji sprječava da se izgube silne postojeće biljne i životinjske vrste, jer bez njih spasenje čovječanstva  nema nikakvog smisla? Dakle, kud plovi ovaj brod?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home