RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Friday, November 18, 2011

Spremite se za definitivno divlje vrijeme

Post festum:
Premijer Nikšić: Pokažite mi jednog jedinog proroka koji je unaprijed rekao da će biti ovakvo vrijeme !
Napomena: BiH je jedina zemlja u Evropi koja nije član evropskog prognostičkog centra pa je stoga velika potražnja među nadležnima i neodgovornim za prorocima i babama vračarama. 
Ako znate neku poznatu babu gataru, kod premijera Nikšića je stalno otvoren prijem za podobne.
Rakitnica: Premijer je umjesto javnosti  trebao da se obrati ministru zaštite okoliša sa kojim sjedi na sjednicama federalne vlade a koju sam u Novembru (mjesec dana prije početka kalendarske zime)  pismenim putem upozoravao da će biti ovakvo vrijeme. I još gore, nisam jedini, vidi članak brana u Suhom dolu, ima još Proroka. Jedina akcija koja je poduzeta je da se ne nabave zakonske minimalne rezerve uglja za termoelektrane. Umjesto toga dobili smo povećane cijene struje. A povećane su jer se sada nabavlja tri puta skuplja struja radi nedostatka uglja.Eto to je premijer Nikšić na najavu divlje zime poduzeo kao svaki dobar domačin. NIJE NAVABIO OGRJEV.
O najavljenoj katastrofi koja će se desiti na brani Bogatići nakon topljenja snijega pogledajte u mom ranijem postu. Ne krivim Nikšića što neće ništa poduzeti NI PO TOJ KATAKLIZMI, jer se više ništa poduzeti ne može. Ali je mogao prije godinu dana kad sam ga upozoravao šta će se desiti.


Kao posljedicu globalnog zagrijavanja.
The panel was formed by the United Nations and World Meteorological Organization. In the past, it has discussed extreme events in snippets in its report. But this time, the scientists are putting them all together. 
Record high concentrations of greenhouse gases in the atmosphere are fast approaching levels consistent with another 3.3 F (2.4 C) rise in average global surface temperatures, "which scientists believe could trigger far-reaching and irreversible changes in our Earth, biosphere and oceans," and some stations reporting spring weather 16 degrees Fahrenheit (9 degrees Celsius) above normal.

Rekordne koncentracije otrovnih gasova u vazduhu prevazišle su i najgora predviđanja iz sedam scenarija o emisiji štetnih gasova iz 2001. godine kad su Ujedinjene nacije organizovale stručni panel o klimatskim promjenama. Nitrous oxide '298 times' more potent than CO2 !

Rakitnica: Jedini globalni scenarij zaštite je dakle: Boli me ....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home