RAKITNICA - Bosnia And Herzegovina

Čovjek je porobljavajući prirodu zaboravio da mu je ona majka, a ne zla maćeha
None are more enslaved than those who falsely believe they are free ~ Goethe


Thursday, August 18, 2011

Globalno sranje: Globalno odumiranje korala izazvano je ljudskim fekalijama

 
Koralji umiru po cijelom svijetu, ali zašto?
Misterija globalnog odumiranja korala najzad riješena. Morska voda je puna fekalija. Zar i Jadran, gdje se kupam? Sad više ni Buško jezero nije za kupanje.
NA krvavom Vrbasu plivaju ribe pune čireva . Sačuvaj me Bože, ovo ko da su odlomci iz Starog zavjeta i Egipta. A Turska se hvali da će u narednom periodu podići 1700 velikih brana ! Iako se takve stvari dešavaju u zemljama gdje je vojska dugo na vlasti, zaista se moramo zapitati : Preko prirode , šta to na kraju radimo sami sebi? Mislite da je priroda rob koja mora da vas sluša? Griješite ako to mislite izvesti bez razornih posljedica, jer iz prirode ste potekli, njenim uništavanjem uništavate i sami sebe.
Rakitnica: RAzmislite sami, ako se u Jadran koji je zatvoreno more , u prosjeku svaki dan ulije 2 ili tri tankera fekalija,  da li se kupate u čistoj vodi ili ne. A pogotovo u ljetnoj sezoni, kad milioni ljudi sa svojim ličnim fekalnim doprinosom navali na Jadran. Ovdje ne računamo na Bosance u Makarskoj. Nego, ako su okeani zagađeni plastikom i fekalijama zašto ne bi bio i Jadran?
Ova slika iznad nije fatamorgana a nije ni fotomontaža nego je stvarna. Sva sličnost sa paralelnom biblijskom pričom je namjerna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home